BLOG

10 Tips Untuk Korang Save Bajet & Berjimat Untuk Hari Perkahwinan. Jom Baca!

10 Tips Untuk Korang Save Bajet & Berjimat Untuk Hari Perkahwinan. Jom Baca! Parents asyik tanya, bila nak bawa balik menantu? Pasangan pun dah sibuk ajak kahwin setiap kali jumpa. Kita pun teringin nak ada family sendiri. Tapi dalam kepala pening fikir duit nak kahwin tak cukup! Kos nak kahwin ni bukannya sikit. Tak ada duit, memang tak jalan lah. So kita pun fikir, senang ke nak simpan duit? Berapa banyak nak kena simpan setiap bulan? Jangan risau, admin nak share cara korang save budget dan berjimat untuk persediaan majlis perkahwinan.   1. Sediakan bajet & checklist kahwin Rancang perkahwinan korang dengan menyediakan bajet dan checklist untuk majlis korang dengan cara tetapkan venue, berapa

Read More »

7 Tips Persediaan Sebelum Kahwin, Wajib Tahu!

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWINPersediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi, betul kan bakal-bakal pengantin? Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disusun rapi dengan baik. Yang penting, Majlis kita berjalan dengan sempurna. 1. PILIH TARIKHKredit photo: istockphoto.com Bagi pasangan yang ingin mendirikan rumah tangga, perkara utama yang perlu difikirkan ialah tarikh untuk melangsungkan perkahwinan. Kebanyakannya pasangan lebih gemar memilih tarikh yang mudah diingati, tetapi mereka sering melupakan tentang perayaan yang hampir dengan tarikh perkahwinan mereka. Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga

Read More »